Folie Auto

Montaj Folie Auto

Folieri Auto

In procesul de foliere auto folosim o tehnologie avansata, ce nu necesita demontarea geamurilor sau fetelor de usi. Acest lucru opreste orice pericol legat de functionarea normala a geamului sau a instalatiei electrice. Folia auto este montata pe fata interioara a geamului. Pe orice luneta folia se monteaza dintr-o singura bucata. In procesul de foliere folosim doar scule profesionale de origine americana, ce asigura calitatea superioara a manoperei.

Va prezentam, pe scurt, tehnologia de montaj a foliei auto:

Pas 1 -Curatarea exterioara

Partea exterioara a fiecarui geam trebuie bine curatata. Fiecare geam trebuie coborit cu grija, pentru a se indeparta murdaria de pe partea superioara a sticlei, aceasta fiind cea mai expusa la depuneri de praf. In acest scop, se pulverizeaza usor cu o solutie de montaj a foliei (Film-On) sau cu o solutie de curatat geamuri. Ajustarea foliei auto la forma necesara va fi efectuata, in mod obisnuit, pe suprafata exterioara. Este o metoda rapida si de mare acuratete, mai ales prin aplicarea unor mici trucuri.

Pas 2 - Ajustarea Foliei Auto

Se aplica folia auto, se intinde cu atentie si grija, apoi se ajusteaza la marimea geamului. Marginile flexibile, care depasesc perimetrul geamului, contureaza suprafata acestuia, oferind un avantaj instalatorilor experimentati. Taierea foliei auto va fi efectuata cu usurinta, dintr-un unghi potrivit, fara a aduce prejudicii garniturii sau geamului.

Pas 3 - Tratarea cu caldura a foliei auto

Dupa ajustarea foliei auto la marimea geamului, orice curbura a sticlei va fi vizibila. Majoritatea lunetelor si o buna parte din geamurile laterale au o curbura sferica abia perceptibila, impiedicind lipirea perfecta a foliei auto pe sticla. Efectul produs asupra foliei auto este numit "fingering", adica formarea unor spatii cu aer intre folia auto si geam, cauzind crearea de amprente pe geam. Exista o solutie extrem de eficienta in acest caz, si anume pistolul cu caldura. Daca este bine minuit, folia se va mula perfect pe majoritatea geamurilor curbate. Putem spune adio zilelor in care majoritatea lunetelor necesitau un montaj a mai multor mici fisii pentru a acoperi acele curburi. Contractarea cu ajutorul caldurii este efectuata inainte de montaj. Tratarea cu caldura este probabil cea mai eficienta procedura pentru un montaj de folie auto rapid si rezultate maxime.

Pas 4 - Curatarea interioara a geamului

Cind ajustarea sau tratarea cu caldura s-a incheiat, suprafata interioara a geamului trebuie tratata cu un puternic agent lichid de curatare (Dirt Off). Majoritatea suprafetelor pot fi rase apoi periate cu o perie de nilon, pentru a indeparta agentii grasi de murdarire. In cele din urma, se indeparteaza orice surplus de pe suprafata geamului. Lunetele necesita un tratament mai precaut inainte de montaj a foliei auto.

Pas 5 - Linerul

Dupa curatarea geamului se scoate garnitura de protectie a foliei si adezivul de la suprafata se pulverizeaza cu solutia de aplicare. Dupa pulverizarea suprafetei adezive a foliei auto , se pulverizeaza si suprafata interioara a geamului. Putem incepe procedeul de montaj propriu-zis.

Pas 6 - Montaj folie auto pe geamurile laterale

Dupa scoaterea linerului si aplicare a solutiei pulverizate atat peste suprafata geamului cat si pe partea adeziva a foliei, aceasta poate fi montata.

Pas 7 - Montaj folie auto pe luneta

Asa cum am aratat, geamurile din spate reprezinta o provocare pentru instalatori, asa ca le vom dedica un spatiu mai generos pentru discutarea si ilustarea multitudinilor de tehnici de montaj a foliei auto. Procesul de montaj a foliei cere o atentie deosebita pentru a mentine folia umeda la suprafata. Se realizeaza tehnici speciale de prelucrare permitand unui instalator sa monteze un geam din spate, de dimensiuni mari, dintr-o singura bucata de folie auto fara ajutor specializat.

Pas 8 - Presarea foliei auto

Imediat dupa ce folia montata in pozitia finala, suprafata geamului se pulverizeaza din nou cu solutie de aplicare pentru a lubrifia presarea si a pregati montajul foliei. Sunt folosite dispozitive speciale de presare pentru a extrage toate bulele de aer si cat mai multa solutie de montaj. Portiunile reziduale umede de pe straturile foliei auto se vor usca in cateva zile. Timpul de uscare va fi diferit si depinde de temperatura, umiditate, compozitia foliei si de cantitatea de umezeala ramasa in urma acestui montaj.

Pas 9 - Verificarea Marginilor/Ermetizarea

Toate marginile foliei auto sunt verificate si ermetizate cu 'suport dur' de teflon. Toate marginile trebuie sa fie ermetizate pentru a impiedica particulele de apa, aer si praf sa se strecoare intre geam si folie in timpul procesului de montaj.

Pas 10 - Revizia finala & Verificarea

Cand procesul de foliere auto este complet, toate geamurile sunt curatate pentru a inlatura toate urmele si petele si pentru a conferi intregului vehicul un aspect lustruit. Dupa curatare, se face o inspectie vizuala finala a geamurilor vehiculului.

Folie auto Pitesti Geamuri fumurii Intrebari frecvente