Folie Auto

0727 67 63 67

0745 73 12 58

Folie Auto - FAQ

Gasiti raspunsurile la cele mai frecvente intrebari despre folii auto

1.Cat timp ocupa aplicarea foliei auto pe geamuri?

La noi, procedura de aplicare a foliei auto dureaza maxim 2 ore si nu este necesara demontarea panourilor de usi.

2.Cum pot demonstra ca folia de pe masina mea a fost montata la un centru acreditat si indeplineste prevederile legale în acest sens?

Orice atelier autorizar rar pentru montarea foliei auto este obligat sa elibereze o declaratie de conformitate in baza autorizatiei, un certificat de conformitate si garantie a foliei in baza certificarii rar. Intre folie si geam se monteaza o eticheta care atesta autenticitatea datelor. Etichetele se monteaza pe fiecare geam. SC Tinted Window SRL detine autorizatia tehnica nr. 328/08.2011 pentru instalarea foliilor auto pe geamurile de securitate aflate in campul de vizibilitate spre inainte si inapoi al conducatorului auto.

3.Este permisa aplicarea foliei foarte inchise pe geamurile masinii mele?Legislatie folie auto.

Pe geamurile laterale spate şi pe luneta pot fi aplicate folii oricat de inchise, cu conditia ca acestea sa fie omologate rar si autoturismul sa fie dotat cu oglinzi retrovizoare. Vorbim doar de atelierele care sunt autorizate sa faca astfel de modificari constructive.
Atentie! In Romania se practica montarea de folii auto autorizate de catre unitati care nu sunt autorizate sa faca astfel de lucrari. Pentru geamurile laterale fata, se permite o transmitanta normala a luminii de minim 70%. Aceasta cifra se refera la ansamblul geam original - folie auto aplicata.

4.Pot da jos folia auto?

Este posibil si va recomandam sa va adresati in aceasta situatie centrului Tinted, unde aceasta procedura va fi efectuata in conditii de maxima siguranta.

5.Pot sa aplic singur folia auto pe geamurile masinii mele?

Folia auto se monteaza in Romania doar in centre autorizate pentru desfasurarea lucrarilor de acest fel.

6.Folia auto are si efect antiefractie?

Da. Daca geamul se sparge, folia auto impiedica imprastierea cioburilor.

7.Dupa aplicarea foliei auto trebuie sa merg la RAR?

Nu. Actele care atesta autenticitatea foliilor auto si a lucrarilor desfasurate le ridicati direct de la firma noastra dupa montarea foliei auto.

8.Dupa montarea foliei auto este afectata cumva dezaburirea?

Nu. Dupa montarea foliei auto dezaburirea va lucra la parametrii sai normali.

9.Se dau fetele de usi jos in timpul procesului de aplicare a foliei auto?

Nu la Tinted. La centrul nostru autorizat folia auto se monteaza direct pe geam, iar luneta se monteaza dintr-o singura bucata.

10.Care sunt avantajele foliilor auto solare contra ionizarii geamurilor?

Foliile auto solare omologate rar au avantajul ca se pot aplica fara a se demonta geamurile masinii, ofera posibilitatea de a alege nuanta dorita, resping 99% din razele ultraviolete si retin cioburile in cazul spargerii geamului. Deasemenea foliile uto solare de calitate au o rezistenta sporita in timp, nu se decoloreaza nici dupa multi ani de folosire comparativ cu geamurile ionizate care dupa 1-2 ani incep sa aiba pete. Un alt avantaj este faptul ca folia auto se poate indeparta oricand comparativ cu ionizarea care este o operatiune permanenta.

11.Ce acopera garantia foliilor auto omologate?

Garantia acopera defectele de fabricatie sau montaj, care au ca rezultat formarea de bule, exfolierea sau decolorarea foliei auto. In perioada de garantie, foliile se inlocuiesc gratuit, fara costuri suplimentare de manopera pentru client.

12.Dupa aplicarea foliilor observ zone in care pare sa se fi format un fel de ‘ceata’ si zone in care au ramas bule de apa. Este normal?

La aplicarea foliei auto se foloseste o cantitate de apa care permite pozitionarea cu precizie a foliilor pe geam. Desi solutia de aplicare este indepartata prin presare, intre folie auto si geam raman mici cantitati de apa. In functie de tipul foliei si de sezonul in care a fost aplicata pot trece 1-2 saptamani pana la disparitia completa a acestor zone.

13.Voi avea probleme de vizibilitate noaptea daca aplic folii solare pe geamurile masinii?

Foliile auto solare omologate rar sunt special concepute pentru a oferi un confort cat mai mare soferului si pasagerilor. Vizibilitatea interioara este atent studiata de producatori pentru a nu deranja bunul mers al soferului in orice conditii, oferind o claritate optica deosebita.

14.Cum afecteaza aplicarea foliei auto punctele negre de pe marginea lunetei?

Majoritatea masinilor prezinta pe marginile lunetei o banda fina de cativa mm latime, formata din puncte negre, care au un rol pur estetic. In aceasta zona folia auto nu poate adera la sticla ci se va lipi de puncte, intre ele ramanand spatii cu aer. Aceasta nu afecteaza in nici un fel insa stabilitatea foliei in timp.

Folie auto Buzau Geamuri fumurii Tehnologie de montaj